Franczyza

Jest to polska marka o włoskim temperamencie oferująca dania o wysokiej jakości bazujące na świeżych i nieprzetworzonych produktach. Lokale Popolo pizza and pasta to miejsca o swobodnej, radosnej atmosferze z przystępnym menu, stworzonym w oparciu o znane i lubiane dania kuchni włoskiej. Czerpiąc inspirację z włoskiej kultury nazwaliśmy naszą markę Popolo od włoskiego słowa il Popolo oznaczającego lud.

Ludzie są dla nas inspiracją do tworzenia lokali, w których każdy będzie się czuł dobrze oraz do komponowania menu, które odpowiada różnym gustom. Popolo łączy ludzi z różnych pokoleń i różnych grup społecznych. Jest ponadczasowe i uniwersalne tak jak pizza. W naszych lokalach jest swobodnie i przytulnie. Stosujemy stonowane barwy inspirowane włoskim jedzeniem pełnym ziół i aromatycznego wina stąd w naszej wnętrzach odcienie szałwiowej zieleni, burgundu czy ciepłych beży przywołujących na myśl świeżo wypieczone ranty pizzy. Nasza nazwa wskazuje, iż jest to miejsce dla ludu, dla wszystkich. Niezależnie od różnic między nami wszyscy odnajdziemy tu coś dla siebie, ponieważ łączy nas miłość do jedzenia i wspólny cel jakim jest spędzanie czasu w swobodnej atmosferze i bez pospiechu.

Popolo
Nie wymagamy doświadczenia w prowadzeniu Restauracji. Żeby z nami współpracować wystarczy lubić kuchnię włoską, współpracę z ludźmi i być gotowym osobiście zaangażować się w prowadzenie własnego biznesu.

Jeśli posiadasz własny lokal, w którym można uruchomić restaurację lub znasz taki lokal w Twojej okolicy, który można wynająć lub kupić pod działalność gastronomiczną to jesteś na dobrej drodze aby rozpocząć z nami współpracę. Idealny lokal pod Restaurację Popolo powinien mieć powierzchnię 130-160 m2 ale większe i mniejsze lokale również mogą być atrakcyjne. Jeśli nie posiadasz lokalu to pomożemy Ci taki lokal znaleźć – posiadamy bazę lokali w całej Polsce, w których można rozpocząć prowadzenie działalności gastronomicznej.

Popolo Z naszej strony zapewniamy wsparcie na każdym etapie współpracy. Przedstawimy wszystkie plusy i minusy prowadzenia własnej restauracji oraz  jakie zagrożenia czekają na restauratorów i  jak te zagrożenia eliminować lub ograniczać ryzyko z nimi związane. Pomagamy opracować plan biznesu lokalu tak aby oszacować konieczne zasoby i zwrot z inwestycji. Zapewniamy fachowe wsparcie na każdym etapie współpracy a główne punkty wsparcie to:
  • Szkolenia franczyzobiorcy i pracowników
  • Marketing centralny oraz wsparcie w zakresie działań lokalnych
  • Rozwiązania IT wspomagające zarządzanie lokalem
  • Wsparcie operacyjne w zakresie wprowadzenia lokalu na rynek
  • Wsparcie biznesowe w trakcie prowadzenia restauracji
  • Wytyczne do projektu aranżacji wnętrza
  • Centralni dostawcy
  • Atrakcyjne menu z kompletem receptur
Popolo Głównym założeniem aranżacji lokali jest możliwość adaptacji istniejących lokali po gastronomii  o zastanym, różnym wystroju wnętrz. Nasze lokale są zróżnicowane tak jak różni są ludzie (il Popolo). Każdy jest z pozoru podobny ale wyjątkowy. Niezależnie od stylu zastanego lokalu dostosowujemy go do naszego konceptu kolorystyką i charakterystycznymi dodatkami. Wprowadzamy naszą paletę barw do wnętrz np. poprzez charakterystyczną, autorską tapetę z ludźmi. Nasza kolorystyka nawiązuje do włoskiej kuchni (odcienie szałwii, liścia laurowego, wina, ciasta do pizzy). Wprowadzamy dodatki które łączą lokale o różnym umeblowaniu w spójną sieć. W przypadku nowego lokalu dajemy wytyczne funkcjonalne i wizerunkowe projektantowi tak aby lokal miał indywidualny charakter  a jednocześnie wpisywał się w koncepcję marki.


W Restauracjach Popolo łączymy klasyki kuchni włoskiej z autorskimi przepisami i ulubionymi włoskimi daniami Polaków, żeby dać radość z jedzenia podczas spotkań z przyjaciółmi, rodzinnych obiadów czy kolacji we dwoje. Menu  obejmuje przystawki, zupy, makarony, pizze, desery oraz wybór napojów alkoholowych i bezalkoholowych a także menu dla dzieci oraz oferty sezonowe.

Nasi Goście mogą cieszyć się smakiem naszych dań zarówno przy stole w lokalu, jak i w domu czy w pracy zamawiając nasze dania w dowozie przez stronę www.dostawapopolo.pl

Popolo Posiadamy praktyczne doświadczenie w planowania działań marketingowych budujących wizerunek nowej Restauracji wchodzącej na rynek. Oferujemy wsparcie m.in. w zakresie wprowadzenia lokalu na rynek – jeszcze przed uruchomieniem lokalu wspólnie  opracowujemy szczegółowy plan marketingowy zakładający etapy uruchamiania lokalu wykorzystując wszystkie możliwe dostępne narzędzia marketingowe od ulotek po digital marketing jak i program  lojalnościowy oparty na systemach IT. Oferujemy wsparcie w projektowaniu materiałów marketingowych.

Popolo
Inwestycja – adaptację lokalu po gastronomii można wykonać już od 50.000 PLN, przystosowanie lokalu w stanie deweloperskim (w zależności od wielkości lokalu) to inwestycja rzędu 300 – 400 tys PLN.

Opłata wstępna – 5.000 PLN

Opłata franczyzowa – ustalana indywidualnie jako % od obrotu

Zadzwoń!

785 006 914

Wypełnij formularz!

Wypełnij formularz a my skontaktujemy się z Tobą!